úterý 22. listopadu 2011

Prezentovat se na facebooku

Facebook se dá využít i ktomu, abychom si tam cíleně vytvořili takový profil, jaký chceme. Nemyslím tím teď nějaké lži. Myslím tím, jak se prezentovat na facebooku, aby to pomohlo mé pracovní kariéře.
Řekněme, že jste začínající malíř, nikdo o vás moc neví, ale pro vás je malování vášeň, máte svůj styl a chtěli byste se nějak zviditelnit. Vytvoříte profil na facebooku a budete na něj dávat informace takové, jaké podpoří vaše úsilí. Fotky svých nejlepších obrazů, informace o výstavách, vernisážích. Do přátel si dávejte takové lidi, kteří s vámi mají společné zájmy. Samozřejmě se přidejte do skupin a ke stránkám, které s vaším zájmem souvisí.
A čeho se vyvarovat? Těch věcí, které ten žádoucí obraz narušují. Rozverných fotografií z večírků, soukromých fotografií v prádle, zhlcováním zdi, skupin nebo schránek spoustou obsahu. Facebook vám umožňuje poslat zprávu spoustě přátel najednou, nezneužívejte to. Každodenní otravování emaily není nic příjemného a snadno byste dosáhli toho, že si vás ostatní zablokují.
A také nikdy nelžete a nevymýšlejte si. Důvěra je křehká věc a když ji zklamete, už ji zpátky nezískáte. 

Žádné komentáře:

Okomentovat