neděle 8. dubna 2012

Týdenní plánování nakupování a jídelníček


Podobný systém jsem objevila kdesi na internetu, trochu jsem ho přizpůsobila. Kdybych nad takovým plánováním strávila řekněme půl hodiny týdně a ušetřila jen stovku týdně, už se to podle mě vyplatí.
Takže jak na to:
Jednou týdně si sednout:
1. projít papírové nebo internetové letáky nejbližších supermarketů, hledat slevy hlavně u těch potravin, které pravidelně kupuju. Vypsat si je na papír. Je dobré vědět, který den v týdnu začínají slevy v tom kterém supermarketu. Akce a letáky najdete např. na webu Akční ceny.
2. na základě slev udělat jídelníček na celý týden. Orientujeme se podle toho, co je právě ve slevě. Předem napsaný jídelníček nám pomůže nejen využívat slev, ale taky nám ušetří čas při každodenním rozhodování, co vařit.
3. napsat si nákupní seznam pro každý supermarket, do kterého chci ten týden jít/jet. Přitom je dobré kouknout také do ledničky a do spíže a připsat na seznam, co nám dochází. Můžeme si to vyznačit i do kalendáře. V tom vám může pomoci i seznam potravin, které míváte doma v zásobě. Člověk si nemusí pokaždé všimnout, že už dochází krupička nebo kečup. Jeden takový seznam jsem mívala zevnitř na dveřích od špajzky.

Žádné komentáře:

Okomentovat