neděle 8. dubna 2012

Co najdete na tomto blogu

Jak šetřit: tipy a rady na téma, jak utratit méně, ale přitom si neodpírat to, co skutečně potřebuju a nežít příliš asketicky. Podstatné je, aby příjmy byly větší než výdaje a tento rozdíl rozumně investovat tak, aby přinášel další peníze. Pokud utrácíte víc, než kolik vyděláváte, jste skutečně v průšvihu.

 

Úsporná opatření v domácnosti jsou spíše doménou žen. Nevýhoda je v tom, že někdy (ne vždy)  šetření znamená, že musíme víc přemýšlet, plánovat a vkládat do chodu domácnosti víc práce. Šetření má taky svoje meze, nejde to donekonečna, jednou se dostaneme na únosnou hranici (na rozdíl od vydělávání peněz, kdy stále můžeme zvyšovat svoje příjmy).

 

Jak svůj majetek ochránit: před zloději nebo přírodními živly.

 

Jak vydělávat:  tipy a nápady s využitím internetu i  bez něj. Internet není zázračné místo, které z každého z nás udělá milionáře, ale může nám v našich snahách hodně pomoct. Nabídek k výdělku je obrovská spousta, ale řada z nich je buď podvod nebo alespoň zcela minimální výdělek s velkou pracností, takže se sice nadřete, ale nic moc nevyděláte.

 

Investice aneb jak to udělat, aby naše peníze pracovaly na nás. Když vyděláváte a šetříte, můžete ušetřit peníze, které je pak možné uložit někam, kde se zhodnotí.  Sem patří i investice do vzdělání.

 

Vzdělávání: finanční záležitosti by se určitě měly učit už ve škole, protože je v životě potřebuje každý z nás (na rozdíl třeba od přírodopisu nebo integrálů).

Žádné komentáře:

Okomentovat