neděle 8. dubna 2012

Šetříme na oblečení

K obleku koupit dvoje kalhoty, protože kalhoty jsou opotřebené dřív než sako.

Výměnná burza oblečení s kamarádkami. Dětské i dospělé oblečení. 

Bavlněné ponožky jsou příjemné, ale dlouho nevydrží. Lepší je, když je v nich určitý malý podíl syntetického vlákna, třeba polyamidu. Stále se budou příjemně nosit, ale vydrží déle.

Kupovat najednou několik párů stejných ponožek. Když je pak některá děravá, nemusí se kvůli tomu vyhodit i ta druhá. 

Jednobarevné oblečení v základních barvách se kombinuje snáz než pestře vzorované věci a mělo by proto být jakýmsi základem - kostrou šatníku. Mělo by být z kvalitního materiálu a klasičtějšího střihu, aby vydrželo déle než jednu sezónu. Pestré a módní kousky na osvěžení už můžou být levnější, výstřednější a nemusí vydržet roky. 

Základní součásti dobře kombinovatelného šatníku: bílá nebo krémová halenka, jednobarevné tmavé kalhoty a sukně a k nim buď sako nebo pletený propínací svetr. 

Kožené doplňky (boty, kabelky) bývají nejčastěji hnědé nebo černé. Je dobré zvolit si jen jednu z těchto barev a v té si pořizovat boty, kabelky a další doplňky. Velmi to usnadní kombinování. Černá je vhodná pro letní a zimní typy, hodí se k ní i šedá, bílá a tmavěmodrá. Hnědá je pro jarní a podzimní typ, může se rozšířit o rezavou a béžovou.

Nechávat včas opravovat boty, dřív, než jsou úplně zničené. Oprava bot vyjde levněji, než nákup nových.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat